Traian Basescu: Trebuie sa realizam Statele Unite ale Europei

Joi, 02 Februarie 2012, ora 11:52
1583 citiri
Traian Basescu: Trebuie sa realizam Statele Unite ale Europei
Sursa foto : dcnews.ro

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, sustine ca singura solutie pe care o are Europa, in acest moment, este infiintarea Statelor Unite ale Europei. Seful statului considera ca aceasta este solutia corecta, pentru criza.

"Singura solutie pentru prosperitatea cetatenilor este o integrare profunda. Va trebui sa avem curaj sa spune ca solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei. Sa ne punem la un loc suveranitatea, pentru a crea suveranitatea

Uniunii Europene. Ne punem suveranitatea la un loc pentru a realiza o UE suverana, capabila sa stea in competitie cu marii actori globali, cu SUA, China, India, Brazilia si altii", a declarat presedintele Romaniei, la TVR Info.

Seful statului a mai spus ca viitorul UE este unu pe care fiecare stat il vede altfel si ca acet lucru s-a observat cu ocazia tentativelor de modificare a tratatului Uniunii, "pentru a introduce exigentele bugetare", explica Basescu.

In opinia sa, cel mai important lucru nu este ca nu avem aceeasi viziune, ci faptul ca "incercam sa ne armonizam viziunile". Presedintele Romaniei a mai adaugat ca statul roman a platit extrem de scump, in intervalul 2007-2012, dar ca "si-a securitizat frontierele in perioada de criza".

Criza schimba capitalismul

Traian Basescu subliniaza ca in timp, va trebui introdus un acord de liber schimb, "care sa ne permita sa concuram cu marile puteri ale lumii viitoare".

"Dupa aceasta criza, capitalism nu mai poate rmanae la fel. Vom avea un alt fel de capitalism, care trebuie sa vizeze realizarea de echilibre in modul in care se distribuie bogatia. (...)

UE are 23 de milioane de someri azi. Nu avem decat o solutie, sa realizam Europa performanta, care poate crea performanta prin productivitate si nu prin imprumuturi", spune Traian Basescu.

#traian basescu romania, #Traian Basescu Statele Unite ale Europei, #declaratii traian basescu, #Traian Basescu criza , #Presedintele Romaniei