Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traian Basescu: Realizarea uniunii bancare avantajeaza Romania

Traian Basescu: Realizarea uniunii bancare avantajeaza Romania


Presedintele Traian Basescu a declarat ca realizarea uniunii bancare, adusa in discutie de oficialii institutiilor europene, ar fi benefica pentru Romania si considera ca statul roman nu are niciun motiv sa fie impotriva uniunii.

In primul discurs tinut dupa intoarcerea la Cotroceni, Traian Basescu a spus ca Mecanismul European de Stabilitate si realizarea uniunii bancare avantajeaza Romania, intrucat "MES se adreseaza statelor in dificultate, cu datorii mari, si suntem interesati ca aceste state sa aiba solutii convenabile pentru ca Romania exporta in aceste state".

Uniunea bancara: Ce presupune si care sunt sansele de realizare

Seful statului a mai adaugat ca realizarea uniunii bancare va duce la o atenta supraveghere a bancilor din zona euro. "Romania are o piata dominata de banci din zona euro si se afla in avantaj, chiar daca indirect. Le sustinem fara rezerve (Mecanismul European de Salvare si uniunea bancara n.red)."

Traian Basescu a mentionat ca are, totusi, o singura rezerva si anume "ca procesul de realizare a uniunii bancare sa nu se realizeze strict pentru bancile din zona euro".

In discursul sau, seful statului roman a mai amintit si ca Romania mentine tinta de aderare la zona euro, care trebuie sa fie 2015." Doar daca viata ne va demonstra ca nu putem ar trebui sa modificam tinta. In acest moment nu avem niciun motiv", a concluzionat Basescu.

In opinia sa, Romania va avea probleme majore in cazul uniunii fiscale.
"Intervine o alta uniune, unde vom avea probleme majore si va trebui sa discutam - uniunea fiscala. Romania nu isi permite acelasi nivel de fiscalitate ca Franta, Germania. Acolo vom avea nevoie de perioada de tranzitie".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1802 ori