Traian Basescu i-a transmis presedintelui PPE ca a cerut Consiliului European semnarea Acordului UE - Moldova pe 27 mai

Duminica, 30 Martie 2014, ora 12:00
1187 citiri
Traian Basescu i-a transmis presedintelui PPE ca a cerut Consiliului European semnarea Acordului UE - Moldova pe 27 mai

Traian Basescu i-a transmis presedintelui PPE, Joseph Daul, ca a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai.

Presedintele Basescu, l-a primit, duminica, la Palatul Cotroceni, pe Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE) si presedintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, informeaza Presedintia, citata de Mediafax.

"In cadrul intrevederii domnul presedinte Traian Basescu si domnul Joseph Daul au vorbit despre situatia politica din Romania. Totodata s-a discutat si despre evolutiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul presedinte Traian Basescu l-a informat pe domnul Joseph Daul ca, in data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat si cuprinzator, dintre Uniunea Europeana si statele membre, pe de o parte, si Republica Moldova, pe de alta parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. si i-a cerut sprijin in vederea fixarii acestei date pentru semnare", se arata in comunicatul Presedintiei.

In cadrul intalnirii s-a facut si o analiza cu privire la situatia din Ucraina.

#romania moldova, #ue moldova, #Basescu PPE , #Presedintele Romaniei