Traian Basescu: Concedierea celor 120.000 de bugetari se va face...natural

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:35
1553 citiri
Traian Basescu: Concedierea celor 120.000 de bugetari se va face...natural

Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi seara, ca reducerea personalului bugetar nu se va face printr-o hotarare administrativa, ci prin "iesire naturala", adaugand ca nu trebuie sa se gandeasca nimeni la angajari in sectorul de stat central si local sau in deconcentrate, in an electoral.

"Deci nu discutam de iesirea unui val de 120.000 de salariati - asta vreau sa intelegeti - printr-o hotarare administrativa, ci o iesire naturala. Unde mai trebuie facute reduceri administrative se pare ca este in zona Ministerului de Interne si, atentie!, nu vizeaza nimeni Politia in mod special. Aici este ISU cu foarte multi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodata la o descarcerare, dar sunt sotii, frati, surori, angajati pe la toate institutiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la institutiile astea. Ganditi-va ca fiecare inspectorat judetean are la Politie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigatoare la cer. Nu poti sa platesti continuu din taxele cetatenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este sa nu se gandeasca nimeni la angajari in sectorul de stat central si local sau in deconcentrate, acum, in an electoral. Punct!", a spus Basescu, intr-o interventie la postul B1 TV.

Seful statului a precizat ca reducerea personalului bugetar este obligatorie pentru Romania, pentru ca avem un stat care apasa pe toata populatia cu cheltuielile. Basescu a mai spus ca sunt mai multe zone de reducere a bugetarilor, incluzandu-se aici si administratie centrala si locala.

"Sa nu credeti ca salariatii din administratia locala traiesc din altceva decat tot din taxele fiecaruia dintre cetateni. Deci, operatiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizeaza si administratia locala si administratia centrala, dar a existat un singur moment de soc in mai-iunie anul trecut. Dupa aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanta de urgenta, prin care la fiecare sapte salariati care pleaca din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleaca se duc in pensie sau isi gasesc locuri mai bine platite in sectorul privat. Acest lucru functioneaza de mai bine de un an, de cand nu s-a bruscat, practic, nicio institutie in afara de Ministerul de Interne, care se pare ca a fost bruscat si prost, ca au fost disponibilizati destui operativi in detrimentul rudelor si pilelor", a aratat Basescu.

#Basescu angajari stat, #locuri de munca stat , #Presedintele Romaniei