Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Titularii de acord petrolier vor putea cumpara gaze naturale pentru consumul propriu

Titularii de acord petrolier vor putea cumpara gaze naturale pentru consumul propriu


Traian Basescu a promulgat Legea de modificare a art.3 din Legea gazelor 351/2004,care asimileaza titularul de acord petrolier care utilizeaza gaze naturale pentru o activitate economica, alta decat operatiunea petroliera, in categoria consumatorilor care cumpara gaze naturale pentru consum propriu.

Legea, initiata de deputatul PSD Iulian Iancu in 2010, modifica definitia clientului (consumatorului) din Legea gazelor prin extinderea notiunii de la persoana fizica sau juridica care utilizeaza gaze naturale pentru consum propriu, la care era limitata pana in prezent, si la titularul de acord petrolier care utilizeaza aceste resurse pentru activitati proprii la toate locurile de consum, in derularea tuturor activitatilor, cu exceptia operatiunilor petroliere si a consumurilor tehnologice specifice acestora.

Initiatorul explica faptul ca a intentionat sa elimine distorsiunea concurentei pe piete conexe prin asimilarea titularului de acord petrolier care utilizeaza gaze naturale pentru o activitate economica, alta decat operatiunea petroliera, in categoria consumatorilor care cumpara gaze naturale pentru consum propriu.

"Raportat la dreptul consumatorilor de a fi alimentati in aceeasi structura intern/import a surselor, pana la convergenta pretului gazelor naturale din productia interna cu cel al gazelor naturale din import, ar fi inechitabil ca unele entitati, persoane juridice prin diversele sedii ale acestora, sa obtina avantaje de pe urma pozitiei pe care o au, in sensul utilizarii gazelor naturale exclusiv din productia interna", mai argumenteaza Iancu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1234 ori