Presedintele se intalneste cu Rompuy. Vezi principalele teme de discutie

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 21:18
1214 citiri
Presedintele se intalneste cu Rompuy. Vezi principalele teme de discutie

Presedintele Traian Basescu il va primi miercuri, la Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, aflat in vizita oficiala in Romania, discutia urmand sa vizeze teme europene precum eforturile de relansare a cresterii economice si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

"Intalnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de actualitate de pe agenda europeana, cu accent pe eforturile europene care vizeaza relansarea cresterii economice, modul de functionare a Consiliului European, dar si finalizarea procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen ", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei Mediafax.

De asemenea, presedintele Traian Basescu va prezenta presedintelui Consiliului European prioritatile Romaniei pentru urmatoarea perioada in domeniul politicilor europene.

Intalnirea de la Cotroceni va avea loc la ora 08.30, cei doi oficiali urmand sa sustina declaratii de presa la ora 09.45.

Van Rompuy va rosti, de la ora 10, un discurs in Parlament.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi, ca i-a contactat pe Crin Antonescu si Daniel Constantin pentru a le solicita ca PNL si PC sa ia parte la sedinta Parlamentului la care va fi prezent Herman Van Rompuy, mentionand ca cei doi inteleg sa asigure, prin parlamentari, "sala de plen plina".

El a spus ca Antonescu a fost "cat se poate de receptiv" la solicitarea sa si ca, la randul sau, Daniel Constantin l-a asigurat ca parlamentarii PC vor fi in sala la acest eveniment.

#Traian Basescu intalnire Van Rompuy, #teme discutie Basescu Van Rompuy, #discurs Van Rompuy Parlament , #Presedintele Romaniei