Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Obiectivele Romaniei, in 2013: Ce oportunitati vede Traian Basescu

Obiectivele Romaniei, in 2013: Ce oportunitati vede Traian Basescu


Obiectivele Romaniei pentru anul 2013 ar trebui sa fie absorbtia fondurilor europene, cresterea economica si crearea de locuri de munca, a declarat vineri presedintele Traian Basescu.

"Principalul obiectiv al anului 2013 trebuie sa fie cresterea economica si crearea locurilor de munca. Politicienii trebuie sa vina cu solutii. Una este sa spui crestere economica de 0,5%: asta nu inseamna o crestere a locurilor de munca, ci doar o optimizare. Trebuie sa vii cu o crestere de 2-5%. Avem resursa interna. Trebuie sa deschidem locuri de munca acolo unde putem noi, nu doar din fonduri europene.

Seful statului a explicat ca, in prezent, sunt sectoare, cum ar fi exploatarea aurului sau a cuprului, care redevin rentabile datorita cresterii preturilor de pe piata mondiala.

Potrivit presedintelui, aceasta constituie o oportunitate pentru crearea de locuri de munca la nivel local.

"Eu nu pledez pentru o solutie sau alta. Daca este mai buna solutia guvernului, cu un parteneriat strain, este bine, sa o faca, dar trebuie sa cream si noi locuri de munca pentru ca deficitul de la pensii nu se poate reduce", a precizat seful statului", a adugat Basescu.

Presedintele a facut vineri o declaratie de presa in care a prezentat situatia economica a Romaniei, in contextul ultimelor evolutii, dar si perspectivele negocierilor de la Bruxelles, pentru bugetul UE 2014-2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1379 ori