De ce a promulgat Basescu legea achizitiilor publice

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 09:43
1384 citiri
De ce a promulgat Basescu legea achizitiilor publice

Presedintele Traian Basescu a accentuat responsabilitatea institutiilor de supraveghere la prevenirea abuzurilor in ceea ce priveste aplicarea noii legi a achizitiilor publice, drept raspuns la solicitarile de a nu o promulga.

Basescu a declarat, intr-o emisiune la DIGI 24, ca au existat solicitari de a nu promulga legea potrivit careia cresc valorile pana la care se pot face achizitii fara licitatie de la reprezentanti ai PDL.

"Doamna Traila, de la PDL mi-a trimis o scrisoare sa nu promulg legea achizitiilor publice. Am fost un sustinator al cresterii plafoanelor inca din timpul Guvernarii Boc. Plafoanele europene merg pana la 200.000 euro pentru servicii si 5 milioane de lei pentru lucrari. Romania sta cu maxim 50.000 euro, ceea ce face imposibila cheltuirea banilor pentru plafoane mici.

Ar putea merge mult mai repede programele de 5 milioane de euro. Am promulgat legea, aveam constiinta incarcata daca nu eram atent la ea. La lucrari mici se iau oferte, se fac niste documente care sa imi permita sa am mai multe oferte, dar nu stau cu procedura licitatiei care ma duce la 120 de zile, ca la licitatie de 150 milioane de euro ca la calea ferata.

Este o chestiune de supraveghere. Partea cealalta este acuzatia ca se poate fura. Avem institutii de supraveghere, sa supravegheze", a explicat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege achizitii publice Basescu, #promulgare legea achizitiilor publice, #supraveghere achizitii publice Romania , #Presedintele Romaniei