Basescu, fost marinar, fost primar, presedinte si latifundiar: Vezi cat teren agricol a cumparat

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 14:10
2365 citiri
Basescu, fost marinar, fost primar, presedinte si latifundiar: Vezi cat teren agricol a cumparat

Dupa ce presedintele si-a exprimat in repetate randuri interesul pentru agricultura, a facut primul pas pentru a dezvolta afaceri in acest domeniu: a cumparat 290 de hectare de teren agricol in comuna Nana din judetul Calarasi, de la o firma cu actionariat italian.

Omul care a cautat pentru presedintele tarii cel mai bun teren este chiar consilierul sau, Adrian Radulescu, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii in timpul guvernarii Boc.

Ioana Basescu este cea care a semnat pentru achizitia a 290 de hectare de teren agricol de la Calarasi. Pentru acest teren, familia Basescu a scos din buzunar 1,36 de milioane de euro, la un pret de 4.700 de euro pe hectar, potrivit declaratiilor facute pentru Antena 3 de sefa Consiliului Local, Tudorita Nicolae.

Contactat de Business24, Adrian Radulescu a precizat ca rolul sau a fost de consultant si a sfatuit-o pe Ioana Basescu, la fel cum ar face cu orice alt investitor sa cumpere terenuri agricole.

"Ioana Basescu a cumparat 290,7 hectare de teren in Nana. Eu i-am dat un sfat, m-a intrebat daca este bine sa investeasca si daca terenul este bun. Eu i-am spus ca terenul este excelent si ca face un business bun pentru viitor. Pe oricine care are 25-30 de ani il sfatuiesc sa investeasca in agricultura pentru ca este de viitor", a declarat pentru Business24 Adrian Radulescu.

In plus, consilierul prezidential a dezmintit informatiile aparute in presa potrivit carora terenul ar fi apartinut companiei Maria Chirnogi detinuta de libanezul Jihad El Khalid, un om de afaceri din agricultura care a fost acuzat de evaziune fiscala in valoare de 30 de milioane de euro.

"Terenul a apartinut unei firme cu actionari italieni. Vor sa plece din Romania sau sa investeasca in altceva. In toata zona Nana, Maria Group nu are terenuri", a adaugat Radulescu.

Presedintele a dat startul si la cumpararea livezilor

Seful statului si-a exprimat in repetate randuri interesul pentru agricultura. Fie ca era vorba de cultivarea de legume pentru consum sau chiar de a deveni proprietarul unei ferme in care o parte sa fie livada de fructe.

"Mi-ar placea sa am o ferma, asa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, sa fac livada cu piersici, ciresi, meri", a afirmat presedintele la emisiunea "Dupa 20 de ani" la Pro TV.

Intr-un interviu pentru Business24 deputatul PDL, si Elena Udrea a vorbit despre planurile ei de afaceri in agricultura. Fostul ministru al Turismului are planuri mari in acest domeniu: vrea sa ajunga la 1.000 de hectare de livezi. A facut deja demersurile pentru a cumpara 500 de hectare de teren in judetele Calarasi, Teleorman si Buzau. Si nu se opreste aici.

Fostul ministru al Turismului vrea sa ajunga la 1.000 de hectare de teren agricol pe care sa cultive meri, peri, dar si cereale. In plus, vrea sa acceseze fonduri europene pentru construirea unor depozite pentru fructe si chiar pentru o fabrica de conserve.

#Basescu afaceri agricultura, #Basescu terenuri agricole, #Basescu ferma , #Presedintele Romaniei