Ce le-a spus Basescu noilor ministri: "Va asigur de toata buna mea credinta"

Luni, 07 Mai 2012, ora 23:16
1406 citiri
Ce le-a spus Basescu noilor ministri: "Va asigur de toata buna mea credinta"

Traian Basescu le-a spus noilor ministri, dupa ce acestia au depus juramantul, ca se asteapta ca noul Guvern sa continue ceea ce s-a facut bun in reforma statului si ca doreste ca legea sanatatii si legea reorganizarii administrative s afie promovate pana la alegerile din noiembrie.

Recesiunea a aparut la orizont in 10 state in zona euro in care Romania exporta preponderent, a spus Traian Basescu.

"M-as astepta la o continuare a ceea ce s-a facut bun in reforma statului. Poate ca legea sanatatii si legea reorganizarii administrative pot fi promovate pana la alegerile din noiembrie", a spus presedintele.

"M-as astepta sa nu inceapa un proces de restauratie. In ultimii ani in procesul de reformare a statului s-a dat prioritate unor zone de legislatie care au fost asezate pe o legislatie moderna: noua lege a salarizarii, legea pensiilor, cele patru coduri si legile de aplicare a codurilor pentru justitie, legea educatiei si codul muncii".

Basescu a amintit ca in ultimii ani s-a ajuns la o izolare a institutiilor statului de partide: Parchetul General, DNA, Serviciile de Informatii, Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Sunt niste castiguri extraordinare, prin faptul ca aceste institutii nu au mai fost o anexa a partidelor aflate la guvernare", a afirmat Basescu.

"Ma astept sa gasiti solutii de creare de locuri de munca. Foarte multi cred ca nu acesta ar fi cel mai important lucru. Deficitele structurale majore la fondul de pensii si la fondul de sanatate provin din faptul ca nu reusim sa creem un numar mare de locuri de munca. Investitiile in minerit sunt o solutie datorita cresterii pretului pe piata mondiala".

Basescu a facut apel la buna colaborare a ministrilor in tot ceea ce inseamna probleme de interes national.

"In ceea ce ma priveste, va asigura de toata buna credinta atata timp cat lucrurile merg inainte. Succesul dumneavoastra este si succesul Romaniei", a spus Basescu.

Guvernul Ponta a venit, luni, in Parlament, pentru a cere votul de investitura. Procedurile au decurs fara probleme, noul Executiv obtinand 284 de voturi, din cele 231 cat avea nevoie.

#Traian Basescu ministri cabinetul Ponta, #Basescu guvern Ponta, #ministri cabine Ponta juramant , #Presedintele Romaniei