Basescu: Trebuie dezlegate misterele pietei energiei

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 14:35
1177 citiri
Basescu: Trebuie dezlegate misterele pietei energiei

Presedintele Basescu a declarat, marti, ca s-ar bucura daca problema pietei energiei ar fi tratata ca prioritate la Consiliul Concurentei, el apreciind ca trebuie dezlegate "misterele acestei piete care nu vrea sa functioneze inca asa cum trebuie" si pe care prea multi cred ca o pot tine sub control.

"Dupa cum stiti, sunt destul de atent la ce se intampla pe piete. M-as bucura mult, mai ales ca avem aici un vicepresedinte, daca la Consiliul Concurentei problema pietei energiei ar fi tratata ca o prioritate, pentru a reusi sa dezlegam misterele acestei piete care nu vrea sa functioneze inca asa cum trebuie. Sunt prea multi care cred ca o pot tine sub control", a spus presedintele Traian Basescu.

Declaratia sa a fost facuta la finalul ceremoniei de investire in functie a noului vicepresedinte si a unui nou consilier la Consiliul Concurentei, Mircea Valentin si, respectiv, Gyerko Laszlo.

Presedintele a spus ca este constient de faptul ca sunt "si multe alte teme decat energia pe agenda Consiliului Concurentei" si le-a urat noilor numiti in functie succes.

"Succes in finalizarea rapoartelor, in luarea deciziilor, dumneavoastra, colegilor dumneavoastra si tuturor celor care pot contribui la realizarea acelei piete care sa genereze progres", le-a spus Traian Basescu.

Seful statului a mai apreciat ca "o simpla piata nu este foarte interesanta, dar o piata concurentiala este ceea ce trebuie".

Dupa incheierea ceremoniei presedintele a dat mana cu cei prezenti, el putand fi auzit intrebandu-l pe presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, ce are pe agenda in legatura cu piata energiei.

#traian basescu, #Basescu piata energie, #Basescu Consiliul Concurentei , #Presedintele Romaniei