Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Somajul in crestere, un efect al "amputarilor" investitiilor din buget

Basescu: Somajul in crestere, un efect al "amputarilor" investitiilor din buget


Presedintele Traian Basescu a declarat ca rata somajului a crescut de la 6,7% la 7,6% si ca romanii sunt tot mai preocupati de situatia locului de munca si se tem ca isi vor pierde slujba.

"In luna iunie, tot conform masuratorilor in sistem ESA, somajul in Romania ajunsese la 7,6%. Deci crestere economica generata de la exporturi de la Dacia, Lufkin sau alte companii nu inseamna si crestere a locurilor de munca, iar acesta este un efect al amputarilor investitiilor din bugetul de stat", a spus seful statului, intr-o conferinta la Palatul Cotroceni.

Seful statului a mai anticipat ca, la nivelul Eurostat, rata somajului din Romania va fi de aproximati 8%. "Este un prag extrem de riscant si crearea de locuri de munca este esentiala, relansarea investitiilor din bani europeni si bani de la bugetul de stat trebuie sa fie o prioritate majora a Guvernului".

Presedintele a mai spus ca este ingrijorat de faptul ca, pana acum, Guvernul nu a finalizat o forma acceptabila pentru acordul de parteneriat cu Comisia Europeana pentru dupa 2014.

"S-au alocat 6 miliarde de euro care trebuie cheltuiti in 2014-2015 pentru reducerea somajului la tineri. Mai mult, Comisia Europeana a primit sarcina sa aloce 2 miliarde euro aceluiasi porgram, deci sunt 8 miliarde de euro. La ora asta Guvernul trebuia sa aiba programe gata pregatite sa fie implementate de la 1 ianuarie 2014. Va pot spune si regiunile pentru care avem bani alocati: sud-Muntenia (cele 7 judete), centru (6 judete) si sud-est (6 judete)", a mai adaugat Traian Basescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1122 ori