Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu solicita reexaminarea legii privind infiintarea ASF

Basescu solicita reexaminarea legii privind infiintarea ASF


Presedintele Traian Basescu a cerut parlamentarilor sa reexamineze Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Seful statului vrea conditii mai stricte pentru membrii ASF, printre care se numara vechime de cel putin 10 ani si sa nu fie rude cu parlamentarii.

"Avand in vedere faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara are ca obiectiv consolidarea cadrului de functionare si supraveghere a pietelor financiare, consideram oportun ca toti candidatii la calitatea de membru in conducerea executiva a ASF ar trebui sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare", se arata in solicitarea sefului statului.

In plus, in cerere se precizeaza ca legea stabileste intre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca membrii Autoritatii de Supraveghere Financiara si aceea de a nu fi "soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu Presedintele Romaniei, presedintii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, membrii consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei."

ASF trebuia sa preia de la 30 aprilie, potrivit legii respective, supravegherea peste piete financiare in valoare de peste 30 miliarde de euro, pe care opereaza cele doua burse de valori, companii listate de peste 15 miliarde de euro, fonduri mutuale si societati de investitii financiare, brokeri, companii de asigurari, fonduri private de pensii si administratorii acestora.

Comisiile responsabile de supravegherea pietei de capital (CNVM), a asigurarilor (CSA) si a pensiilor private (CSSPP) ar urma sa se desfiinteze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1192 ori