Basescu: Romania va solicita sprijin pentru proiecte de infrastructura energetica de la UE

Marti, 16 Iulie 2013, ora 16:02
1143 citiri
Basescu: Romania va solicita sprijin pentru proiecte de infrastructura energetica de la UE
Sursa foto: Nasul.tv

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania intentioneaza sa solicite Uniunii Europene sprijin si finantare pentru alte proiecte de infrastructura energetica, prin Facilitatea "Connecting Europe", precizare facuta in cadrul intrevederii de marti cu presedintele Consiliului de Supraveghere Petrom si director general executiv al OMV, Gerhard Roiss.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a precizat faptul ca Romania intentioneaza sa solicite Uniunii Europene sprijin si finantare pentru alte proiecte romanesti de infrastructura energetica, prin Facilitatea 'Connecting Europe'.

Directorul general executiv al OMV, domnul Gerhard Roiss, a vorbit despre sansa Romaniei de a deveni independenta energetic, precum si despre rolul pe care sectorul energetic romanesc il poate juca, astfel, la nivel regional", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Presedintiei.

In cadrul intrevederii s-a discutat despre nevoia de investitii in sectorul energetic romanesc, pentru ca Romania sa poata deveni un "hub energetic regional", dar si despre problematica securitatii aprovizionarii cu gaze naturale in regiune, in contextul recentei decizii a consortiului Shah Deniz cu privire la proiectul Nabucco, se mai arata in comunicatul amintit.

#proiecte infrastructura energetica Romania, #Basescu finantare proiecte energie, #intalnire Basescu Gerhard Roiss, #discutii Basescu CEO OMV , #Presedintele Romaniei