Basescu: Romania, reprezentata nelegitim de Ponta in Consiliul European

Joi, 28 Iunie 2012, ora 15:01
1219 citiri
Basescu: Romania, reprezentata nelegitim de Ponta in Consiliul European

Palatul Cotroceni, despre situatia creata in urma participarii lui Victor Ponta la lucrarile Consiliului European, aratand ca a fost impiedicat sa isi exercite atributiile de sef de stat si ca, desi tara noastra este prezenta legitim la Bruxelles, este reprezentata nelegitim.

Ziare.com v-a transmis principalele declaratii ale presedintelui in format live text:

- Nu este cea mai vesela zi din mandatele mele de presedinte alRomaniei. Este prima data in 8 anid e exercitare a functiei cand sunt imiedicat sa imi exercit atributiunile constitutionale.

- De ce nu am plecat la Bruxelles asa cum ma obliga Constitutia si a precizat CCR?

- Dincolo de faptul ca am fost impiedicat sa o fac, pana in prezent in cei 8 ani de cand reprezint statul roman am reusit sa ne cream o buna reputatie. Romania a stiut sa isi formeze aliante variabile, in functie de subiecte, asa incat concluziile sa reflecte interesele noastre. Ele s-au transpus in acte normative.

- Aceasta reputatie ar fi fost pusa sub semnul intrebarii daca am fi mers la Bruxelles 2 delegati, Ar fi fost o situatie stanjenitoare.

- Nu numai UE,toata lumea e focusata pe acest Consiliu. O stanjenitoare disputa ar fi facut inconjurul lumii. Ziaristi ca dvs sunt peste tot, ar fi incercat sa speculeze orice fisura, fie ea si cea cu aspect stanjenitor care ar fi vizat delegatia romaneasca.

Citeste toate declaratiile lui Traian Basescu pe Ziare.com

#Traian Basescu declaratii Consiliul European, #Traian Basescu declaratii Victor Ponta, #Traian Basesc scandal Victor Ponta , #Presedintele Romaniei