Basescu: Nu spunem ca problemele sociale au fost generate de FMI, este responsabilitatea noastra

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 17:39
1273 citiri
Basescu: Nu spunem ca problemele sociale au fost generate de FMI, este responsabilitatea noastra

Presedintele Traian Basescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe noul director executiv in cadrul FMI care reprezinta grupul de tari din care face parte Romania, Menno Snel, care a spus ca, in ultima perioada, au existat complimente dinspre Washington cu privire la modul in care tara noastra a facut fata crizei, seful statului replicand ca guvernantii romani isi asuma politicile luate si nu spun niciodata ca problemele sociale au fost generate de FMI.

In debutul intrevederii de la Palatul Cotroceni, Basescu l-a intrebat pe reprezentantul FMI cum este privita Romania de catre Washington, iar acesta a raspuns: "La ultimele intalniri au existat multe complimente in legatura cu modul cum ati administrat tara pe timp de criza".

"Poate ca la urmatoarea noastra intalnire o sa trimitem niste oameni care protesteaza la Bucuresti, cu privire la succesele noastre. Ne asumam politicile, niciodata nu spunem ca FMI este parte a acestora, pentru ca in realitate FMI este partenerul nostru si nu a impus nimic. Trebuie sa recunoastem ca uneori FMI a propus alte solutii decat cele adoptate. Nu spunem ca problemele sociale au fost generate de FMI. Este responsabilitatea noastra", a replicat seful statului roman.

Menno Snel a subliniat ca FMI incearca sa dea sfaturi, iar deciziile sunt luate, in final, de catre fiecare Guvern. "Da (FMI - n.r.) sfaturi. Si bani, uneori, nu si de data asta", a adaugat Basescu.

Directorul FMI a precizat ca, in ultimele saptamani, s-au vazut mici "raze de soare" aparand in Europa, punctand ca sunt necesare solutii financiare. "Important este sa gasim solutii pentru termen mediu si lung, la nivelul zonei euro. Este crucial pentru noi", a afirmat Basescu.

La intalnirea de la Cotroceni cu Menno Snel au fost prezenti si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precum si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

#basescu fmi, #basescu intalnire fmi, #probleme sociale Romania , #Presedintele Romaniei