Basescu: Niciun specialist in economie nu a vrut sa fie premier

Duminica, 11 Martie 2012, ora 14:20
1218 citiri
Basescu: Niciun specialist in economie nu a vrut sa fie premier

Presedintele Traian Basescu a explicat duminica, intr-o emisiune televizata, ca a discutat cu mai multi tehnocrati, dar niciunul nu a acceptat sa fie premier si atunci a apelat tot la o solutie politica.

"Am discutat cu foarte multi tehnocrati, altfel vestiti si emitatori de puncte de vedere "ce trebuie" sa faca guvernul, ce trebuie sa se intample, ce viziuni au ei. Sigur, adesea viziuni cu care cad in nas dupa ce termina lungimea mesei. Dar altfel foarte vocali si priceputi la televizor", a spus Traian Basescu, refuzand sa dea nume.

"Dar ei stiu, si daca se va gasi vreunul sa spuna "presedintele n-a vrut tehnocrati", o sa-l pun in situatia sa spuna "domnule, care iti dai cu parerea la televizor, te-am intrebat". Am putut sa vad diferenta intre lejeritatea cu care iti dai cu parerea si dai sfaturi la televizor de pe un soclu de multe ori artificial construit de mare specialist", a mai precizat presedintele.

Traian Basescu s-a referit inclusiv la fosti ministri, care nu au facut nici la guvernare, dar acum dau sfaturi la televizor.

"Va pot spune cativa care au fost in guvern, isi dau cu parerea toata ziua si nu pricep nimic din ce ar trebui sa priceapa. N-au facut nimic in guvern, dar acum sunt mari specialisti", a subliniat seful statului.

Basescu a spus ca a recurs la varianta Ungureanu, dupa ce specialistii in economie cu care a discutat au refuzat sa preia postul de premier.

"M-am indreptat catre niste personalitati care trec drept atotstiutori in economie. Niciunul n-a vrut. A trebuit sa recurg tot la o solutie politica, pentru ca Ungureanu chiar daca este independent este totusi un om politic", a mentionat presedintele.

#premier tehnocrat declaratii Basescu, #declaratii Basescu candidati premier, #candidati premier tehnocrat Basescu , #Presedintele Romaniei