Basescu: La negocierile de la Bruxelles avem nevoie de buni politicieni, nu de contabili

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 10:30
1167 citiri
Basescu: La negocierile de la Bruxelles avem nevoie de buni politicieni, nu de contabili

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania nu poate folosi dreptul de veto la Bruxelles daca nu este de acord cu propunerile Comisiei Europene legate de bugetul tarii noastre.

Seful statului a explicat ca dreptul de veto se foloseste numai in cazul in care Comisia Europeana incalca prevederile Tratului European. Basescu a adaugat ca negocierile vor fi foarte dure, insa pentru astfel de situatii este nevoie de politicieni buni, nu de contabili.

"Sunt pregatit sa folosesc dreptul de veto daca se incalca tratatul. In sase ani, nu am niciun stat care sa foloseasca dreptul de veto. Negocierile pentru bugetul 2007-2013 au durat 3 zile si 2 nopti. Romania a obtinut un buget pe care nu poate sa il cheltuiasca. Este nevoie de buni politicieni, nu de contabili", a spus Basescu.

Seful statului a explicat ca reprezentantii Comisiei Europene au datoria de a prezenta un buget care sa cuprinda punctele de vedere ale statelor. Tinand cont ca propunerea CE a fost dezaprobata de mai multe state europene, Basescu a spus ca pana la inceperea Consiliului European ar mai putea aparea o propunere.

"Nimeni nu are bani cati ar vrea si inca nu s-au rezolvat problemele cu donatorii. Este o decizie politica. Cu cat contribuim si cat ne revin", a adaugat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Basescu buget UE, #declaratii Basescu Consiliu European, #negocieri UE Basescu , #Presedintele Romaniei