Basescu: In perioade de crize trebuie sa ai parghii

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:55
1117 citiri
Basescu: In perioade de crize trebuie sa ai parghii

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca este un adept al privatizarilor, dar criza l-a invatat ca autoritatile trebuie sa aiba parghii.

"Nu sunt adeptul privatizarilor in orice conditii. Si felicit ANEIR pentru ca a stopat privatizarea CEC si Eximbank, dar vreau sa stiti ca fost stabilit in CSAT. Nu stiu, probabil dumneavoastra ati stabilit-o undeva".

CEC-ul si Romgazul au fost stabilite a nu se privatiza, pana nu vedem ce se intampla mai departe. Si, de asemenea, la Transelectrica, sunt de acord cu vanzarea de pachete minoritare, dar vedem acum in criza cat este de dificil ca statul sa nu mai aiba nicio parghie", a declarat Traian Basescu la Gala ANEIR 2011.

"Nu priviti la mine ca la un om care nu vrea mai multa privatizare. Vreau, dar sunt niste domenii strategice pe care eu cred ca orice stat trebuie sa le tina intr-un fel sau altul in echilibru", a spus presedintele.

Traian Basescu s-a referit si la autoritatile de reglementare, in special la cele din sistemul bancar.

"Sigur, aici, raspunsul multora este ''Da'', facem autoritati de reglementare''. Foarte bine! Avem, la nivelul european, Autoritatea de reglementare a sistemului bancar. Da? Si? Avem o banca care nu-si diminueaza capitalurile de prin alte parti?", s-a intrebat retoric seful statului.

"Deci, cred in piata, dar am invatat un lucru esential; ca, in perioada de criza, trebuie sa ai niste mijloace. Altfel, Guvernul ramane un simplu platitor, cu bani al crizei. Ca e platitor politic nu conteaza, dar trebuie sa imprumute tara, sa ia bani, daca n-are niciun fel de alta parghie si sa plateasca, urmand ca poporul, pe urma, sa ramburseze ce a imprumutat Guvernul", a mai spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privatizare companii Romania, #declaratii basescu , #Presedintele Romaniei