Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Guvernele nu si-au respectat integral angajamentele fata de Ford

Basescu: Guvernele nu si-au respectat integral angajamentele fata de Ford


Ford nu a atins la Craiova nivelul de productie convenit cu Guvernul Romaniei, insa nici guvernele, atat cel actual, cat si cele anterioare, nu si-au respectat integral obligatiile fata de companie, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Sa speram ca odata cu iesirea din criza se va atinge nivelul convenit cu Guvernul Romaniei, nu e un atac la guvern, nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu si-au respectat integral obligatiile fata de Ford, legate de dezvoltarea infrastructurii. Ford are nevoie de un camion care trebuie sa ajunga din ora in ora cu componente, trebuie facut un efort si din partea noastra sa ne respectam angajamentele", a spus Basescu in urma unei vizite la uzina Ford de la Craiova.

Pe de alta parte, situatia uzinei de la Craiova este incurajatoare, a precizat presedintele, potrivit Ziare.com.

"Este incurajator, stiu ca Ford este in proces de restructurare in Europa. Uzina de la Craiova este unul dintre producatorii strategici ai Ford in Europa. Programul pentru aceasta uzina este dezvoltarea continua", a spus Basescu, precizand ca investitia initiala anuntata, de 600 de milioane de euro, a fost depasita, in prezent ridicandu-se la peste 800 de milioane de euro.

Potrivit presedintelui, anul trecut Ford a realizat peste 33.000 de masini, iar anul acesta, in contextul unei productii de 360-365 masini pe zi se poate ajunge la o productie mult mai mare.

"Am vorbit cu oamenii din sectii si sunt multumiti, multi dintre ei au lucrat si pe vrema cand era la Daewoo. Au satisfactia ca lucreaza intr-una dintre cele mai moderne uzine din Europa. Am placerea sa subliniez faptul ca nivelul tehnologic atins la Craiova se inscrie perfect in parteneriatul romano-american pentru secolul XXI in care unul din puncte este transferul de tehnologie", a mai spus Basescu.

De asemenea, potrivit presedintelui, spre deosebire de vizita de anul trecut, cand intreprinderile mici si mijlocii care aprovizionau cu diverse componente uzina de la Craiova erau opt, astazi sunt 42 de societati care produc componente ce se asambleaza in fabrica.

"Sper ca nu peste nu foarte mult timp se va incepe si productia altui tip de masina decat B-Max", a afirmat Basescu.

Presedintele a fost impresionat de viteza de productie, garantand ca la "fiecare 42 de secunde iese un motor de pe banda".

Cei care lucreaza aici au lucruri de munca sigure, se simte o usoare crestere pe piata auto. Ma bucura foarte mult faptul ca moatoare produse la Craiova se exporta aproape pe toate continentele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1191 ori