Basescu dezavueaza afirmatiile presedintelui Stratfor

Vineri, 24 Mai 2013, ora 13:53
1059 citiri
Basescu dezavueaza afirmatiile presedintelui Stratfor

Presedintele Traian Basescu a sustinut vineri ca Romania nu accepta "propaganda" si declaratiile "belicoase" pe subiectul scutului antiracheta si proiectului de la Deveselu si ca dezavueaza afirmatiile pe aceasta tema precum cele ale fondatorului Stratfor.

"Am dezavuat unele declaratii care amplifica riscurile pentru Romania si le vedem ca apar pe la diverse posturi, ce-i drept din afara Romaniei, tot felul de declaratii belicoase. Sistemul amplasat pe teritoriul Romaniei, ca intregul sistem de aparare antiracheta, este un sistem defensiv", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa comuna cu secretarul general al NATO, la Palatul Cotroceni.

In context, presedintele a sustinut ca Romania nu accepta "propaganda" pe aceasta tema.

"Dezavuam si declaratii ca cele facute de George Friedman zilele trecute, in care presedintele Stratfor nu prea vedea importanta si eficienta unui astfel de sistem", a mai spus seful statului.

George Friedman, fondatorul Stratfor, a declarat recent, intr-un interviu acordat in Romania, ca scutul antiracheta nu protejeaza tara noastra de nicio amenintare anume si ca ar fi, mai degraba, un simbol, iar cu simboluri nu castigi razboaie.

#Traian Basescu scut antiracheta, #Basescu sistem aparare antiracheta, #intalnire Basescu secretar NATO , #Presedintele Romaniei