Basescu discuta cu Barroso despre fondurile europene pentru Romania

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 09:45
1286 citiri
Basescu discuta cu Barroso despre fondurile europene pentru Romania

Presedintele Traian Basescu efectueaza, marti, o vizita de lucru la Bruxelles, unde va avea o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, principalul subiect al intalnirii fiind utilizarea fondurilor europene de catre Romania.

Anuntul privind aceasta vizita a fost facut de Traian Basescu duminica, la Bruxelles, in declaratia de presa dupa Consiliul European de toamna.

Intr-o declaratie sustinuta luni la Palatul Cotroceni, seful statului roman a afirmat ca nivelul oficial de absorbtie a fondurilor europene in cazul Romaniei este de 14,8% din bugetul aprobat, conform ultimei situatii prezentate de presedintele executivului UE.

"Pentru ca s-a creat o confuzie apropo de absorbtia banilor europeni, va pot spune ca pe ultima situatie prezentata de presedintele Comisiei Europene in Consiliul de duminica, nivelul de absorbtie oficial al Romaniei este de 14,8% din bugetul aprobat, asta pentru ca s-au cheltuit si multi bani din buget care, din cauza sistemului deficitar de facturare, nu au putut fi decontati si atunci apar discrepante intre ce raporteaza ministerele ca fiind implementat si banii pe care in mod real ii primim de la Uniunea Europeana.

Deci, daca de la Uniunea Europeana am primit pana acum ceea am facturat, aproape 4%, in termeni reali am cheltuit 14,8%, ceea ce ne arata ca trebuie accelerat procesul de facturare si atat agentiile de dezvoltare regionala, cat si autoritatile de management din ministere, cat si Ministerul de Finante trebuie sa accelereze procesul de verificare si validare a facturilor", a declarat Basescu.

Seful statului roman va reveni, miercuri, la Bruxelles, unde va participa la un Consiliu European extraordinar, care precede Summitul zonei euro si care va analiza propunerile Consiliului ECOFIN (ministrii economiei si finantelor din UE) din dimineata zilei de miercuri cu privire la masurile necesare depasirii crizei financiare actuale. AGERPRES

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Basescu intalnire Barosso Bruxelles, #Basescu Barosso fonduri europene , #Criza economica