Basescu: Relatiile comerciale romano-germane se intensifica. Germania, si un important partener politic

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 08:50
1804 citiri
Basescu: Relatiile comerciale romano-germane se intensifica. Germania, si un important partener politic

Investitiile germane in Romania depasesc 6 miliarde de euro, cel mai important lucru adus de germani tarii noastre fiind corectitudinea in afaceri, considera presedintele Traian Basescu, care a fost invitat in cadrul unui eveniment al Camerei de Comert Romano-Germane.

"Am privit la evolutia schimburilor comerciale romano-germane, este o crestere extrem de importanta a exporturilor Romaniei catre Germania si, de asemenea, o crestere importanta a importurilor Germaniei", a spus Traian Basescu in cadrul unei receptii organizate de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

Seful statului a aratat ca, pentru primele noua luni ale anului 2013, s-a inregistrat o crestere a exporturilor de 8,4% si o crestere a importurilor din Germania, de 6,5%, iar investitiile germane depasesc 6 miliarde de euro, ceea ce situeaza Germania pe locul trei in randul investitorilor din economia romaneasca.

"Poate cel mai important lucru pe care investitorii germani l-au adus Romaniei a fost managementul, corectitudinea in afaceri, atmosfera de business corect a companiilor germane dezvoltate aici, in Romania", a spus Traian Basescu.

Presedintele a tinut sa mentioneze faptul ca Germania nu este numai un partener economic, ci si un partener politic al Romaniei in interiorul UE.

"Ceea ce dorim sa continuam este parteneriatul care sa vizeze aceste obiective ce tin de integrarea deplina in Uniunea Europeana", a mai declarat presedintele Traian Basescu, amintind faptul ca anul acesta s-a facut un pas important, prin liberalizarea fortei de munca.

"Speram ca in perioada urmatoare, pana la sfarsitul anului, sa incepem si procesul de intrare in Schengen, etapizat, urmand ca adoptarea Euro sa fie momentul in care sa spunem: am reusit", a mai declarat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relatiile comerciale Romania Germania, #Basescu Germania , #Afaceri