Traian Basescu, la Forumul economic romano-turc: Credeti in Romania!

Joi, 06 Februarie 2014, ora 12:29
1827 citiri
Traian Basescu, la Forumul economic romano-turc: Credeti in Romania!

Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, un mesaj catre oamenii de afaceri turci, de a investi in Romania, pentru ca are nevoie acuta de investitii pentru a reduce decalajul dintre ea si tarile vechi membre ale Uniunii Europene.

"Mesajul este ca sunteti bineveniti in Romania, ca va multumim pentru increderea pe care ati avut-o pentru a investi banii in Romania si nu ati investit putini. In 2011, vorbeam de obiectivul ca cifrele de afaceri sa atinga 10 miliarde. Intre timp a avut loc o crestere de 1,2 miliarde de dolari, iar in doi-trei ani, va atinge aceasta tinta de 10 miliarde de dolari", a spus seful statului, la Forumul economic romano-turc pentru investitii si comert, desfasurat la Ankara.

El i-a indemnat pe oamenii de afaceri turci sa creada in Romania: "Credeti in Romania. Puteti sa credeti in Romania, pentru ca are o nevoie acuta de investitii, pentru a reduce decalajul dintre ea si vechile state membre UE. In Romania se poate investi, avand o viziune pe termen lung".

Basescu: Romania a trecut prin criza eocnomica din 2009-2010

Seful statului a aratat ca Romania a trecut prin criza eocnomica din 2009-2010 si si-a revenit mult mai repede ca alte tari din UE cu pretentii, pentru ca a avut la momentul potrivit un guvern hotarat.

"Suntem in cel de-al treilea an cu crestere economica, deja incepem sa avem pretentii pentru o crestere economica intre 3 si 4%. Nu ne-a fost usor, dar rezultatul masurilor luate in 2010 a fost cel pe care il vedem azi: o tara echilibrata macroeconomic, cu datorii scazute si o tara cu un deficit bugetar de 2,5%, mic fata de ce se intampla in Uniunea Europeana", a spus presedintele Traian Basescu.

Seful statului a mai mentionat ca investitiile sunt necesare economiei romanesti, de aceea si guvernele au luat masuri de stimulare a investitorilor straini si a dat ca exemplu ajutorul de stat, prin care guvernul doreste sa sustina o parte din investitii, iar a doua, masura prin care o parte din fondul de salarii este sustinut de guvern, daca se creeaza locuri de munca noi.

Traian Basescu a enumerat si domeniile prioritare: infrastructura, energie, industria alimentara.

"Suntem extrem de interesati in investitiile private in domeniul sanatatii", a mai aratat presedintele Basescu.

Despre investitiile in turism, Traian Basescu a spus ca nu este cel mai bun semnal sa spui investitorilor turci sa investeasca in turism, cand in Turcia este un boom in acest sector.

"Va spun sa faceti ceva ce nu puteti face in Turcia: investiti in turismul balnear", a declarat Traian Basescu, adaugand ca "in Romania sanatatea izvoraste din pamant".

Basescu a facut referire la apele minerale, apele cu calitati terapeutice extraordinare, dar si la capacitatea Romaniei pentru tratarea oamenilor de varsta a treia, in geriatrie, cu nu mai putin celebra reteta a regretatei profesoare Ana Aslan.

"Avem in Romania un potential extraordinar pentru turismul de sanatate, va invit sa investiti, pentru ca inseamna a investi cu profit!", a mai declarat Traian Basescu.

#basescu turcia, #romaia investitii, #turcia romania, #turcia investitii , #Afaceri