Vanzarile Toyota Romania au crescut cu 48 la suta

Marti, 12 Septembrie 2006, ora 14:43
848 citiri

Modelele noi lansate anul acesta si extinderea retelei de distributie au dus vanzarile importatorului Toyota Romania la un total de 3.506 unitati pe primele opt luni, cu 48 la suta peste aceeasi perioada a anului trecut, au declarat, marti, pentru NewsIn, reprezentantii companiei.Conform datelor furnizate de importator, in august s-au vandut 533 de unitati Toyota, cu 57 la suta mai mult decat in aceeasi luna a anului 2005.

Toyota Romania spune ca motivele cresterii sunt multiple si tin de contextul general de crestere a pietei importurilor, de lansarea unor modele noi, de reducerile de preturi oferite si de extinderea retelei de distributie.

Toyota a lansat anul acesta doua modele noi din generatia masinii de clasa mica Yaris si noul RAV 4, cel mai mic SUV al marcii.

Acesta, impreuna cu Land Crusier - cel mai mare SUV al marcii - se afla in topul celor mai vandute cinci SUV-uri din tara.

RAV 4, Land Cruiser si Hilux sunt singurele trei modele din gama Toyota produse in afara Europei. Restul modelelor comercializate de Toyota in Romania sunt produse pe continent, unde compania nipona are uzine in Spania, Franta, Portugalia, Cehia si Turcia.

La cresterea vanzarilor a contribuit si modelul de clasa mini, Aygo, produs in Cehia la fabrica pe care niponii au construit-o impreuna cu Peugeot si Citroen. Desi modelul e mai scump decat celelalte doua construite in Cehia, vanzarile lui au depasit 150 de unitati in acest an.

In Romania, cel mai vandut model Toyota in primele opt luni a fost Corolla, care si-a gasit 941 de clienti.

Toyota Romania considera ca evolutia pozitiva a vanzarilor se va pastra pana la sfarsitul anului, iar tinta de vanzari pe 2006 este 6.000 de unitati, cu 50 la suta peste rezultatul de anul trecut.

Compania spune ca vanzarile vor fi impulsionate si de lansarea in iulie a unei versiuni usor modificate a modelului Avensis. Schimbarile sunt minime la exterior, insa varianta cu motor de doi litri pe benzina are un consum mai scazut de combustibil, in conditiile in care puterea motorului a crescut de la 116 cai la 126 de cai.

Reteaua de parteneri Toyota numara in prezent 22 de showroom-uri in tara.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), Toyota avea dupa primele sapte luni 3,5 la suta din piata masinilor noi de import.

NewsIn