Un nou record de la Toyota

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 10:32
1187 citiri
Un nou record de la Toyota

Toyota va rechema 3,8 milioane de autovehicule in Statele Unite, record pentru constructorul auto nipon, pentru a remedia riscul ca acceleratia sa fie apasata accidental prin deplasarea unui covoras de masina, problema suspectata a fi la baza decesului a cinci persoane, transmite Reuters.

Programul de rechemare de autovehicule va fi cel mai mare din istoria constructorului nipon, renumit pentru siguranta si calitatea masinilor produse, precizeaza Mediafax.

"Este o problema urgenta", a spus secretarul pentru Transport din SUA, Ray LaHood.

Guvernul american a anuntat ca a primit sesizari privind 100 de incidente, incluzand 17 coliziuni si cinci decese, toate implicand masini Toyota.

Toyota a precizat ca este prea devreme pentru a evalua impactul financiar al programului de remediere a defectiunilor, insa specialistii auto ai Deutsche Securities au estimat costuri de 5-10 miliarde de yeni (50-100 milioane de dolari).

Cea mai mare pierdere este, insa, la nivel de imagine, au adaugat acestia.

Purtatorul de cuvant al Toyota a declarat, miercuri, ca modelele de covorase care urmeaza sa fie schimbate sunt folosite doar in SUA.

Grupul si autoritatile americane au avertizat posesorii de autovehicule sa renunte la covorasele de pe partea soferului la opt modele Toyota si Lexus fabricate in ultimii sase ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#autovehicule, #masini, #record, #toyota , #stiri Toyota