Toyota: vanzarile au explodat, in ciuda rechemarilor in service

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 12:23
1762 citiri
Toyota: vanzarile au explodat, in ciuda rechemarilor in service

Vanzarile de autoturisme marca Toyota din Japonia au crescut in martie cu 50,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in pofida scandalului legat de rechemarile in service, a anuntat asociatia japoneza a dealerilor auto (JADA), citata de AFP, preluat de NewsIn.

Toyota a avandut luna trecuta in Japonia 204.514 de autoturisme, fata de 135.700 in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile marcii de lux Lexus s-au triplat in perioada analizata, la 4.919 unitati.

Cifrele sunt totusi relative, din cauza intarzierilor de livrare.

Autoturismele Toyota vandute in Japonia in martie au fost comandate cu mai multe luni in avans, inainte de criza rechemarilor in service.

Vanzarile din martie au fost avantajate si de comparatia cu aceeasi perioada a anului trecut, cand statisticile au fost deosebit de slabe, din cauza crizei economice mondiale.

"Comparativ cu anul trecut, care a fost atat de slab, majoritatea constructorilor au inregistrat de fapt rezultate bune", a declarat Tatsuya Mizuno, analist in cadrul Mizuno Credit Advisory.

"In Japonia, impactul rechemarilor nu a fost la fel de mare ca in Statele Unite sau in Europa. Articolele de presa despre Toyota au avut un ton diferit aici. Multi oameni continua sa creada ca americanii au vrut in special sa distruga imaginea Toyota", a mai spus Mizuno.

Cresterea vanzarilor Toyota a depasit in martie media pietei nipone, care a avansat cu 37,2%.

Toyota urmeaza sa prezinte rezultatele comerciale din Statele Unite din luna martie.

Conducerea grupului prevede o crestere de 35%, sustinuta de ofertele promotionale introduse pentru a contracara efectele negative ale rechemarilor.

Toyota a rechemat in service aproape 9 milioane de autoturisme la nivel mondial in ultimele luni, din cauza mai multor probleme tehnice.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#autoturisme, #service, #toyota, #vanzari , #stiri Toyota