Toyota va lansa 11 noi modele de masini hibride

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 11:01
1753 citiri
Toyota va lansa 11 noi modele de masini hibride

Constructorul auto nipon Toyota a anuntat ca va lansa 11 noi modele de masini cu propulsie hibrida pana la sfarsitul anului 2012 si o versiune a modelului Prius ale carei baterii pot fi reincarcate la reteaua electrica si care ar putea costa 36.000 de dolari, transmite Reuters.

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, domina segmentul masinilor hibride de peste zece ani cu Prius si alte 13 modele.

Compania are reputatia celui mai avansat constructor auto in inalta tehnologie.

Producatorii auto concurenti sunt fortati, in conditiile in care guvernele inaspresc standardele referitoare la poluare si consum de combustibili, sa utilizeze tehnologii mai avansate, precum propulsia electrica sau hibrida.

Unul dintre cele 11 noi masini hibride ale Toyota va fi un automobil compact cu o eficienta a consumului de un litru la 40 de kilometri.

Noua versiune a Prius va fi comercializata incepand tot cu 2012, in principal in Japonia, SUA si Europa. Toyota vizeaza vanzari de peste 50.000 de unitati pe an pentru acest model.

"Toyota a fost lider cu Prius, dar Chevrolet Volt va capta atentia odata cu listarea la bursa a General Motors.

Atentia se muta, de asemenea, spre masinile electrice, precum Leaf, a Nissan, iar in ochii investitorilor, hibrizii par mai degraba inferiori", a afirmat Fumiyuki Nakanishi, analist la SMBC Friend Securities.

Chevrolet Volt va costa 41.000 de dolari.

Toyota intentioneaza sa vanda masini cu propulsie electrica, bazata pe celule de hidrogen, din 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#toyota, #masini, #hibride, #prius , #stiri Toyota