Toyota si Honda amana reluarea productiei

Marti, 22 Martie 2011, ora 12:03
1372 citiri
Toyota si Honda amana reluarea productiei

Producatorii japonezi de automobile Toyota si Honda au anuntat ca nu-si vor relua productia inainte de 26 martie, respectiv 27 martie, din cauza lipsei anumitor componente, relateaza BBC, citat de NewsIn.

Cele doua companii si-au incetat operatiunile dupa ce Japonia a fost lovita de cutremur si tsunami, analistii estimand ca fiecare zi de incetare a productiei inseamna pagube de milioane de dolari pentru aceste firme.

Potrivit expertilor citati de BBC News, companiile sunt nevoite sa astepte pana cand fiecare furnizor de componente va atinge nivelul de productie de dinaintea dezastrului, pentru asamblarea unei masini fiind necesare mii de piese.

Aprovizionarea neintrerupta cu energie electrica este una dintre conditiile reluarii productiei la capacitate maxima, analistii apreciind ca va mai dura pana la indeplinirea acestei conditii, avand in vedere situatia de la centrala Fukushima.

Pe de alta parte, Mazda Motor Corporation a anuntat ca va relua temporar activitatea la fabricile din Hiroshima si Hofu, incepand de marti, urmand sa fie produse componente pentru fabricile din afara tarii si componente de rezerva pentru export pe baza pieselor aflate in stocul propriu.

Reinceperea temporara a operatiunilor nu va influenta activitatile destinate refacerii zonelor afectate de cutremur
, precizeaza Mazda, adaugand ca o decizie privind reluarea productiei la capacitate maxima, atat a componentelor, cat si a autovehiculelor, va fi anuntata ulterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#toyota, #honda, #productie, #mazda, #cutremur japonia , #stiri Toyota