Toyota se asteapta ca productia sa scada cu 20% in acest an

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 14:39
1105 citiri

Toyota, cel mai mare constructor de automobile la nivel mondial, se asteapta ca productia grupului sa scada cu 20% in acest an, in raport cu 2008, la 6,5 milioane de vehicule, cel mai redus volum din ultimii sase ani, potrivit publicatiei Chunichi.

Grupul japonez a estimat pentru 2008 o productie de 8,2 milioane de masini.

Toyota vizeaza pentru acest an vanzarea a aproximativ sapte milioane de automobile si intentioneaza sa reduca productia pentru a permite stocurilor sa scada, se arata in publicatia citata.

In Japonia, productia va fi micsorata la trei milioane de automobile, insa numarul unitatilor asamblate ar putea scadea sub acest nivel in conditiile in care problemele economice se vor intensifica, conform cotidianului japonez Yomiuri Shimbun.

O productie de trei milioane de unitati, cea mai scazuta din ultimii 30 de ani, este nivelul minim la care pot fi mentinute locurile de munca la uzinele din Japonia.

Grupul a preconizat pentru anul financiar care se va incheia pe 31 martie prima pierdere operationala din istorie, motivata prin reducerea vanzarilor si valoarea ridicata a yenului. Toyota a sugerat, totodata, ca pierderile s-ar putea extinde in anul financiar urmator.

Sursa: Mediafax

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Toyota, # automobile, # vanzarea, # economice , #stiri Toyota