Toyota plateste 1,4 mld euro pentru rechemarile in service

Joi, 04 Februarie 2010, ora 14:12
1364 citiri
Toyota plateste 1,4 mld euro pentru rechemarile in service

Toyota a estimat ca impactul mondial al rechemarilor in service anuntate in ultimele saptamani va fi de 1,4 miliarde euro, ceea ce nu a impiedicat grupul sa isi majoreze joi estimarile de castig, dupa ce a afisat cel mai mare profit operational din ultimul an si jumatate, relateaza Les Echos, conform NewsIn.

Constructorul japonez a rechemat in service peste opt milione de autoturisme la nivel mondial, din cauza riscului de blocare a pedalei de acceleratie. Anuntul a dus la scaderea capitalizarii cu aproape un sfert si risca sa afecteze pe termen lung imaginea companiei.

In Statele Unite, Toyota a fost anul trecut unul dintre principalii beneficiari ai primelor de casare, insa grupul este acum anchetat de autoritatile federale in legatura cu gestionarea rechemarilor in service, realizate in urma unor accidente provocate de probleme de acceleratie.

Miercuri, secretarul de stat al transporturilor, Ray LaHood, a anuntat ca l-a contactat pe Akio Toyoda, presedintele Toyota, pentru a exprima preocuparea administratiei Obama. Acesta a adaugat ca va face presiuni asupra grupului pentru a se asigura ca acesta ia toate masurile pentru a reda siguranta autoturismelor.

La mai putin de doua luni de finalul anului fiscal, Toyota si-a majorat previziunile de castig, decizie anticipata de analisti, ce considerau ca previziunile anterioare erau pesimiste.

Grupul estimeaza in prezent o pierdere operationala de 20 miliarde yeni (159 milioane euro), comparativ cu 350 miliarde in prognoza anterioara.

Takahiko Ijichi, directorul executiv al grupului, a declarat ca Toyota nu este inca in masura sa evalueze cu exactitate impactul rechemarilor asupra anului financiar ce se va incheia in martie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#toyota, #rechemari, #service , #stiri Toyota