Toyota are nevoie de bani pentru a trece criza

Marti, 03 Martie 2009, ora 11:05
1366 citiri
Toyota are nevoie de bani pentru a trece criza

Toyota Motor Corp., ce estimeaza ca va inregistra prima pierdere din ultimii 59 de ani, mizeaza pe imprumuturi de la guvernul japonez, in contextul in care investitorii particulari solicita o dobanda cu pana la 50% mai mare pentru datoriile companiei, relateaza Bloomberg.

Divizia financiara a grupului ar putea solicita imprumuturi de 200 miliarde yeni (2 miliarde dolari), a anuntat marti televiziunea publica NHK, fara a preciza de unde a obtinut informatia. Toyota Financial Services Corp. se afla in discutii cu Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, detinuta de stat, a anuntat un purtator de cuvant al Toyota Financial, Toshiaki Kawai, fara sa dea alte amanunte.

Constructorul auto estimeaza o pierdere neta de 350 miliarde yeni, dupa ce vanzarile din Statele Unite, cea mai profitabila piata a companiei, au scazut in ultimul trimestru al anului cu 31%. Recesiunea mondiala a facut si alte mari grupuri auto, precum General Motors Corp. si Chrysler LLC sa ceara ajutor de la guvernul american.

"Toyota ar trebui sa profite de orice are ocazia pentru a iesi din criza", a declarat directorul executiv Fortis Asset Management Japan Co., Hitoshi Yamamoto. "Banii nu circula in pietele de capital", a subliniat acesta.

Constructorii auto strang de obicei fonduri prin obligatiuni si imprumuturi pentru companiile lor financiare, pentru a oferi credite clientilor. Ajutorul guvernamental va fi utilizat in mare parte pentru a ajuta grupul sa ofere in continuare credite clientilor din America de Nord, a spus Kawai.

Japonia va folosi o parte din rezervele valutare pentru a imprumuta companiile de stat ce ofera finantare grupurilor japoneze cu operatiuni internationale, a anuntat ministrul de finante, Kaoru

Toyota a anuntat luni ca ar putea scadea productia cu 12% in urmatorul an fiscal.

Vanzarile de autoturisme la nivel mondial ar putea scadea cu 14%, la 55 milioane unitati in 2009, potrivit directorului executiv al Nissan, Carlos Ghosn.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#automobile, #criza, #prezent, #toyota , #stiri Toyota