Toyota ar putea rechema in service 270.000 de autoturisme premium

Joi, 01 Iulie 2010, ora 11:13
1424 citiri
Toyota ar putea rechema in service 270.000 de autoturisme premium

Toyota ar putea initia o noua procedura de rechemare, vizand pana la 270.000 de autoturisme premium, pentru repararea unei posibile defectiuni la motor care poate cauza oprirea acestuia, relateaza Mediafax.

Compania a anuntat joi ca "analizeaza masuri" pentru remedierea potentialei probleme , una dintre optiunile vizate fiind o noua procedura de rechemare, in functie de decizia autoritatilor in acest caz.

Defectiunea s-ar putea manifesta la unele dintre cele opt modele premium, inclusiv din gamele Lexus si Crown, cu motoare de 4,6 litri si 3,6 litri.

Desi nu s-au raportat accidente, unele dintre aceste autoturisme ar putea avea probleme cu valvele care ar putea cauza oprirea motorului, potrivit unui purtator de cuvant al grupului japonez.

Toyota a derulat anul trecut, in urma mai multor accidente, o procedura uriasa de rechemare, in care au fost implicate zece milioane de autovehicule pentru a remedia probleme care puteau cauza accelerarea involuntara sau blocarea pedalei de acceleratie la podea.

Compania se confrunta si acum cu consecintele acestei defectiuni, suferind o grava lovitura de imagine dupa ce si-a construit renumele international pe siguranta si fiabilitatea automobilelor produse.

Toyota si-a schimbat ulterior strategia in privinta securitatii si potentialelor defectiuni de fabricatie, deruland in ultimele luni mai multe proceduri de rechemare, de mica anvergura, pentru a remedia diverse probleme. 

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#toyota, # autoturisme, # reparatii , #stiri Toyota