Toyota, anchetata de Congresul SUA

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 11:08
1321 citiri
Toyota, anchetata de Congresul SUA

Congresul Statelor Unite va ancheta Toyota Motor Corp in legatura cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentru remedierea unor defectiuni de productie efectuata vreodata de grup, transmite Reuters.

Toyota a suspendat vanzarile si productia a opt modele de automobile in America de Nord in urma presiunilor exercitate de autoritatile americane pe probleme de siguranta si calitate.

Presedintele comisiei pentu energie si comert din Camera Reprezentantilor, Henry Waxman, a declarat joi intr-un comunicat ca va organiza in februarie audieri pentru a ancheta "cat de repede si eficient" a reactionat Toyota la plangerile din partea clientilor privind accelerarea neintentionata si "periculoasa" a autoturismelor.

Masura neobisnuita a autoritatilor americane survine unui anunt prin care Toyota a extins si in China si Europa procedura de rechemare pentru probleme la pedala de acceleratie.

Grupul Toyota, cea mai mare companie japoneza, si-a construit prestigiul pe standardele neobisnuit de stricte de siguranta si calitate.

Campania de rechemare ar putea afecta circa opt milioane de autovehicule, mai mult decat vanzarile totale ale grupului din 2009, si ar putea avea un impact devastator asupra imaginii Toyota.

In Tokyo, unele voci exprima ingrijroare in legatura cu posibilele efecte ale problemelor de la Toyota asupra imaginii Japoniei si asupra economiei nipone.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#toyota, #congres, #sua, #masini, #reparatii , #stiri Toyota