Toyota a primit o amenda record in SUA pentru probleme de siguranta

Joi, 20 Martie 2014, ora 09:15
1302 citiri
Toyota a primit o amenda record in SUA pentru probleme de siguranta

Producatorul japonez de automobile Toyota Motor va plati o amenda record, de 1,2 miliarde de dolari, pentru inchiderea unei investigatii in SUA pe probleme de siguranta, care s-a referit la problema accelerarii neintentionate a automobilelor, care a determinat compania sa recheme in service peste 10 milioane de vehicule.

Anebda intervine dupa un acord cu autoritatile care ar putea servi drept model pentru a investigatie similara impotriva General Motors, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

In cadrul acordului, Toyota isi recunoaste greseala, plateste penalizarea si se va supune unei monitorizari independente, a declarat procurorul general Eric Holder.

Grupul japonez va fi pus sub acuzare si pentru frauda

Grupul japonez va fi pus sub acuzare si pentru frauda, dar masura va fi suspendata timp de trei ani, cu conditia ca Toyota sa colaboreze cu autoritatile americane.

"Toyota a ascuns in mod intentionat informatiile si a indus publicul in eroare. Toyota a tratat problema sigurantei publice ca pe o simpla problema de imagine", a spus Holder.

Cea mai mare amenda penala impusa vreodata unui producator auto in SUA

Acordul include cea mai mare amenda penala impusa vreodata unui producator auto in Statele Unite, a precizat procurorul.

Christopher P. Reynolds, director juridic al Toyota Motor North America, a declarat ca producatorul auto si-a asumat intreaga responsabilitate pentru actiunile sale.

Acordul are loc intr-o perioada in care si grupul General Motors este investigat pentru o defectiune la cheia de contact care a dus la accidente soldate cu cel putin 12 decese. GM a rechemat pentru reparatii peste 1,6 milioane de vehicule, la mai mult de 10 ani de la observarea pentru prima oara a defectiunii.

#Toyota amenda, #sua toyota, #investigatie toyoto, #probleme Toyota , #stiri Toyota