Toyota a prezentat competitorul Loganului

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 15:17
2173 citiri
Toyota a prezentat competitorul Loganului

Toyota a prezentat la salonul auto de la New Delhi propria berlina familiala low cost, numita Etios, ce ar urma sa fie lansata de la finalul lui 2010 in India, precum si pe piete din Rusia, America Latina, Asia de Sud-Est, care ar urma sa fie concurentul Logan, lansat de Renault, potrivit Les Echos, informeaza NewsIn.

Toyota a precizat ca peste 2.000 de ingineri din India si Japonia au lucrat timp de patru ani pentru a realiza acest model auto, al carui pret nu a fost precizat. Totusi, Etios ar trebui sa coste mult sub 10.000 dolari, potrivit presei.

Vicepresedintele Toyota, Kazuo Okamoto, spunea marti, la prezentarea modelului, ca suspensiile au fost fabricate special pentru drumurile proaste din India si a precizat ca "nu este vorba de o copie a unui model japonez sau european. Etios este fabricat special pentru consumatorii indieni".

Grupul japonez vrea sa-si tripleze cota de piata din India pana in 2015, la peste 10%, fata de 3% in prezent.

Pe de alta parte, Renault si-a anuntat reluarea investitiilor in India, dupa un inghet al acestora cauzat de criza. Vanzarile de Logan ale Renault sunt in prezent mult mai mici deca estimarile, iar grupul francez vrea sa propuna o gama completa in urmatorii patru ani.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#toyota, #logan, #etios, #salon, #auto , #stiri Toyota