Toyota a lansat Prius-C, masina cu cel mai redus consum

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 08:12
4464 citiri
Toyota a lansat Prius-C, masina cu cel mai redus consum

Producatorul japonez de automobile, Toyota, si-a lansat recent hibridul Aqua pe piata auto locala, numit si Prius-C.

Potrivit companiei, Aqua Toyota va concura cu Honda Motor.Co pentru clientii tineri care sunt in cautarea unei masini cu consum redus de combustibil, potrivit

Auto News.

Toyota vrea sa vanda 12.000 de modele Aqua in fiecare luna in Japonia, iar pretul a fost stabilit la 21.700 de dolari. Producatorul auto spune ca noua Aqua o putere totala de 100 CP si un consum mediu intre 2,5 si 2,8 litri la suta de kilometri.

"Aqua arata ca eforturile Toyota de a impulsiona vanzarile pe piata interna sunt in crestere. Toyota a ridicat pretul unui Prius la un nivel mult mai profitabil, astfel incat Aqua va satisface nevoile celor care isi doresc un hibrid mai ieftin.

Hibrizii sunt in general proiectate pentru a se vinde in piete dezvoltate precum SUA, de aceea este dificil de spus daca o astfel de masina se va vinde", spun analistii auto.

Automobilul compact are un consum de un litru de carburant la 35,4 kilometri, sub cel al actualului model Prius, care poate parcurge 32 de kilometri cu un litru de carburant.

Saptamana trecuta, Toyota a anticipat pentru anul viitor o crestere de 20% a vanzarilor de automobile, dupa ce in 2011 productia a fost afectata de cutremurul si tsunami-ul din martie, dar si de inundatiile din Thailanda.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#toyota prius c, #toyota aqua, #toyota producator auto, #pret toyota prius c, #masini toyota , #stiri Toyota