SUA vrea ca Toyota sa plateasca o amenda record

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 10:47
1592 citiri
SUA vrea ca Toyota sa plateasca o amenda record

Autoritatile americane au propus ca Toyota Motor sa plateasca o amenda de 16,4 milioane dolari pentru ca nu a informat din timp guvernul SUA despre problemele de la pedala de acceleratie, care au determinat compania nipona sa recheme numeroase masini in service in ianuarie, scrie Les Echos, citat de NewsIn.

Divizia de securitate rutiera din departamentul Transporturilor a reprosat Toyota o intarziere de cel putin patru luni in ce priveste informarea autoritatilor americane, desi era la curent cu riscurile pentru soferi cauzate de problema care determina acceleratie brusca si involuntara la unele masini.

Departamentul isi continua cercetarile pentru a vedea daca Toyota a mai comis si alte infractiuni, care ar justifica penalizari suplimentare.

"Avem acum proba ca Toyota nu si-a respectat obligatiile legale.

Ceea ce este si mai rau este ca firma a ascuns premediat timp de mai multe luni fata de autoritati informatii despre o situatie periculoasa si ca nu a facut nimic pentru a proteja milioane de soferi si familiile lor", a declarat secretarul de stat pentru Transporturi, Ray LaHood, intr-un comunicat.

Amenda record recomandata de autoritatile americane ar fi cea mai severa impusa in State unui constructor auto.

Toyota nu a facut niciun comentariu despre amenda, insa a precizat ca a luat "mai multe masuri importante" pentru imbunatatirea comunicarii cu autoritatile si cu clientii privind probleme de securitate.

Constructorii auto sunt obligati sa informeze autoritatile in termen de cinci zile lucratoare despre orice defect de fabricatie constatat care ar putea prezenta risc pentru securitatea soferilor.

Autoritatile americane au stabilit, pe baza documentelor obtinute de la Toyota, ca firma nipona stia despre defectul de la pedala de acceleratie din septembrie 2009, in timp ce chemarea in service a 2,3 milioane de masini din SUA a fost anuntata la finalul lui ianuarie.

Cu toate acestea, vanzarile Toyota pe piata americana au crescut in martie cu 40,7% fata de aceeasi luna din 2009, dupa doua luni consecutive de declin, ce au urmat valului de rechemari in service din cauza unor defectiuni.

In ultimele luni, Toyota a rechemat in service aproape 9 milioane de autoturisme, inclusiv 1,8 milioane in Europa, din cauza unor probleme la frana si la acceleratie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#sua, # toyota, # amenda , #stiri Toyota