SIAB Ziua 4: Masini de teren

Luni, 10 Octombrie 2005, ora 17:35
1384 citiri

Salonul International Auto Bucuresti a ajuns in a patra zi.Dupa ce am trecut in revista masini sport sau decapotabile, am ajuns la masinile de teren. Japonezii de la Toyota au o pasiune pentru masinile de teren, ei reusind performanta de a face din modelul Rav 4 cel mai vandut suv din Europa, cu peste 100.000 de unitati doar in 2002. Si in Romania masina este apreciata, numai anul acesta s-au vandut 360 de unitati.

Rav 4 a aparut in 1994, iar prin aparitia lui Toyota a marcat ivirea unui nou segment pe piata auto si anume SUV. De atunci, japonezii au tot lucrat la imaginea masinii, ea trecand pana in prezent prin trei face lift-uri. Daca primul model putea fi catalogat fie simpatic, fie cubic, model actual are un look puternic si agresiv.

Pentru anul viitor, inginerii de la Toyota pregatesc un nou face lift pentru modelul Rav 4, schimbarea care, spun ei, va aduce un numar si mai mare de vanzari. Rav 4 are doua motorizari, una pe benzina si alta pe motorina, si poate fi cumparata incepand cu aproape 20.000 de euro, pret care nu include taxe.

Si coreenii de la Ssang Yong si-au facut un nume pe acest segment. Unul dintre cele mai noi modele introduse pe piata noastra, Rexton, este un produs coreean cu gene italiene - design semnat Giugiaro, si germane - motoare de origine Mercedes. Din iunie anul trecut, cand a fost lansata, si pana acum, coreenii au vandut 150 de masini si se asteapta ca anul viitor numarul lor sa se dubleze cel putin.

Conceptia lui Rexton se apropie mai mult de cea a unui off-road, fiind disponibil in varianta diesel cu 165 de cai putere. Este o masina spatioasa, dar echiparea de serie nu exceleaza. O masina pentru cei care isi doresc un Mercedes, dar nu si-l permit. Pretul este bun la prima vedere A- 22.500 de euro cip - dar, fiind vorba de o masina produsa in Coreea, apar taxe in plus - 30% din valoarea masinii, astfel ca pretul cip al masinii ajunge la aproape 30.000 de euro.

O aparitie noua pe piata este modelul Kyron tot de la SsangYong. Lansata in urma cu doar cateva saptamani, masina a facut o impresie destul de buna la Frankfurt. Vanzarile, care vor incepe abia la inceputul anului viitor, vor arata insa adevarata valoare a noului model. Kyron are la baza platforma modelului Rexton, iar pentru motorizare, producatorul a pus la dispozitia potentialilor clienti propulsoarele diesel common-rail.

Este un model mai ieftin, 20.500 de euro pret cip, dar si aici se mai adauga taxe vamale de 30%, caci nu este fabricata in Europa. Interesant este designul sau, mai bine zis, povestea lui. Coreeni spun ca este o masina pentru oameni puternici, asa ca s-au gandit ca designul ei sa fie pe masura. Privita de la distanta, masina seamana cu casca unui luptator, spun tot coreenii, iar stopurile ei au forma unui scut.

Antena 3

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...