Profitul Toyota a scazut la jumatate in primele trei luni

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 16:52
1189 citiri
Profitul Toyota a scazut la jumatate in primele trei luni

In primele trei luni ale anului, profitul operational al Toyota a scazut cu 52% la 570 milioane de dolari, iar profitul net s-a redus cu 77%, in urma impactului sever al cutremurului si valului tsunami din martie asupra productiei din Japonia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Compania reclama dificultati mai severe ca oricand in privinta productiei autohtone de automobile, din cauza efectelor dezastrului natural din martie alaturate yenului puternic.

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume dupa volumul vanzarilor din 2010, s-a abtinut de la estimari pentru noul an fiscal, inceput in aprilie, acuzand deficiente de productie, insa a precizat ca perspectivele sunt mai optimiste decat se anticipa dupa cutremur.

Astfel, productia ar putea incepe sa se redreseze cu circa doua luni mai devreme decat era asteptat, datorita revenirii la operatiuni a mai multor producatori de piese.

Dintre marii constructori auto, Toyota este cea mai expusa companie pe piata japoneza. Grupul produce 38% din automobile la fabrici autohtone, fata de 25% in cazul Honda si Nissan.

Totodata, yenul rezista in jurul nivelului de 80 de unitati pe dolar, foarte ridicat raportat la cotatiile istorice, in timp ce Toyota a anuntat ca are nevoie de un curs de cel putin 85 de yeni pe dolar pentru a nu inregistra pierderi in Japonia.

Profitul operational al Toyota a scazut in primele trei luni cu 52%, la 46,1 miliarde yeni (570 milioane de dolari). Media estimarilor analistilor contactati de Reuters, care si-au revizuit previziunile dupa cutremur, era de 94,6 miliarde yeni.

Profitul net a coborat in acelasi timp cu 77%, la 25,4 miliarde yeni.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#profitul toyota, #vanzari toyota, #aprecierea yenului , #stiri Toyota