Presedintele Toyota, in fata Congresului SUA

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 10:09
1483 citiri
Presedintele Toyota, in fata Congresului SUA

Presedintele grupului Toyota, Akio Toyoda, a acceptat in cele din urma sa se prezinte in fata Congresului american in 24 februarie pentru a da explicatii in legatura cu numeroasele defectiuni ale masinilor produse de constructorul auto japonez, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

Decizia survine dupa ce presedintele grupului a primit o invitatie oficiala din partea sefului Comisiei de supraveghere si de reforma guvernamentala a Camerei Reprezentantilor, care a solicitat de asemenea prezenta fostului avocat al Toyota, Dimitrios Biller, care a acuzat public grupul nipon ca a ascuns si distrus dovezi.

Toyoda se afla sub o mare presiune, in special din partea guvernului japonez, pentru a explica personal in fata parlamentarilor americani deficientele tehnice ale modelelor sale, care au dus la 8,7 milioane de rechemari in service incepand din toamna anului trecut, mai ales in SUA.

Initial, presedintele Toyota a anuntat ca nu se va prezenta la audierile din 24 februarie privind problemele inregistrate de masinile produse de grup si ca il va trimite in locul sau pe directorul pentru America de Nord al Toyota, Yoshimi Inaba.

Insa Toyoda s-a razgandit dupa ce a primit invitatia oficiala din partea presedintului comisiei, Edolphus Towns.

Toyota se confrunta cu numeroase plangeri depuse in nume colectiv in SUA de catre automobilisti, care acuza grupul ca a intarziat in mod deliberat sa anunte existenta unor defectiuni la pedala de acceleratie si la sistemul de franare pe mai multe modele.

Potrivit celor ce au depus plangeri, aceste defectiuni au provocat decesul a cel putin 34 de persoane in SUA.

Cel mai mare constructor auto mondial face si obiectul unei anchete oficiale asupra problemelor la servodirectia modelului Corolla, cea mai bine vanduta masina din lume.

Toyoda, care evita aparitiile publice, a fost criticat in Japonia pentru tacerea sa de la inceputul crizei defectiunilor, iar guvernul japonez i-a solicitat in mod explicit sa se prezinte in Congresul american.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#defectiuni, #masini, #probleme, #toyota , #stiri Toyota