Piata auto din SUA da semne de stabilizare

Joi, 02 Iulie 2009, ora 10:18
1593 citiri
Piata auto din SUA da semne de stabilizare

Vanzarile de masini din Statele Unite au scazut in iunie, insa piata a inceput sa dea semne de stabilizare dupa ce Ford a inregistrat cea mai mica scadere a vanzarilor din acest an, scrie BBC.

In termeni anuali, vanzarile au scazut la 9,69 milioane unitati in iunie, fata de 9,9 milioane unitati in mai si 13,7 milioane unitati in iunie 2008.

Ford, singurul producator auto din "grupul celor trei" care nu a intrat in faliment, a inregistrat o scadere de 10,7% a vanzarilor, comparativ cu iunie 2008.

Vanzarile General Motors au scazut cu 33,6%, iar cele ale Chrysler cu 42%.

Cifrele vin in contextul in care oficialii SUA isi vor retrage sprijinul financiar, daca GM nu va obtine permisiunea din partea instantei pentru o iesire rapida din faliment, pana in 10 iulie.

GM vrea sa vanda cele mai bune active detinute unei noi companii, al carei actionar majoritar va fi guvernul SUA. Chrysler a iesit din procedura de faliment la inceputul lunii iunie si Fiat a cumparat cele mai bune active ale companiei.

Conform altor rapoarte, preluate de NewsIn, Toyota a anuntat ca vanzarile din SUA au scazut cu 31,9% in iunie, comparativ cu aceeasi luna din 2008, in timp ce Honda a afisat o scadere cu 29,5% a vanzarilor.

Ford Motor Co, Nissan Motor Co Ltd si Tesla Motors Inc au primit impreuna imprumuturi de aproape 8 miliarde de dolari de la guvernul american, pentru a dezvolta autovehicule cu un consum redus de carburant.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#sua, # ford, # honda, # toyota, # gm , #stiri Toyota