Nissan reia activitatea la o fabrica din Japonia

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 18:09
1405 citiri
Nissan reia activitatea la o fabrica din Japonia

Producatorul auto nipon Nissan Motor a anuntat ca va relua operatiunile la o fabrica din Japonia, inchisa din cauza celui mai mare cutremur din istoria tarii, concomitent cu eforturile de a organiza livrarile furnizorilor si de a repara pagubele produse de dezastru, potrivit Mediafax.

Dezastrul care a lovit Japonia, amplificat de criza nucleara si de cea umanitara, ar putea avea consecinte importante pentru industria auto locala, dar si pentru cea mondiala, transmite Reuters.

Nissan va relua productia joi si vineri la fabrica din Kyushu, in baza stocurilor de piese disponibile.

Continuarea operatiunilor dupa ziua de sambata nu a fost, inca, decisa, a precizat grupulu auto. 

"Chiar daca toate fabricile, cu exceptia celei de motoare de la Iwaki, au putut repara anumite pagube, aranjarea livrarilor de piese de la furnizori dureaza inca. La fabrica din Iwaki reluarea activitatii ar putea dura mai mult, din cauza replicilor seismice care afecteaza regiunea", se arata intr-un comunicat al Nissan. 

Nissan a suspendat activitatea la fabricile Oppama, Tochigi, Yokohama si Nissan Shatai pana la 20 martie.

Mari producatori auto niponi, ca Nissan, Toyota sau Honda, au sistat productia la uzinele din Japonia, dupa cutremurul de vinei pentru a evalua pagubele asupra cladirilor si echipamentelor. Honda a oprit productia pana la 20 martie, in timp ce Toyota pana la 22 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#nissan, #fabrica, #japonia , #stiri Toyota