Fitch scade ratingul Toyota

Joi, 02 Iulie 2009, ora 00:27
1371 citiri
Fitch scade ratingul Toyota

Agentia de evaluare Fitch a coborat ratingul Toyota Motor Corp, cel mai mare producator auto japonez, la 'A+', de la 'AA', invocand cererea slaba de pe piata de profil care afecteaza castigurile companiei, arata un comunicat al agentiei, preluat de Reuters.

Toyota se asteapta la pierderi anuale de 550 miliarde yeni (5,7 miliarde dolari), pentru cele 12 luni care se vor incheia in martie 2010, cel de-al doilea an consecutiv neprofitabil.

Producatorul auto nipon a estimat ca vanzarile sale vor scadea cu aproximativ 14%, la 6,5 milioane autovehicule, din cauza recesiunii care a afectat cererea pe piata nord-americana, cea mai mare careia i se adreseaza.

"Ar putea dura mai multi ani pentru ca Toyota sa revina la nivelul anterior de profitabilitate. Rivalii sai par mai rapizi in ceea ce priveste deciziile si reactia in fata crizei", a declarat Jeong Min Pak, director al Fitch Ratings, preluat de NewsIn.

Toyota are 8.300 miliarde yeni in obligatiuni si imprumuturi a caror data scadenta se apropie, potrivit unor date Bloomberg. Un nivel mai scazut al ratingului ar putea creste costurile de creditare ale companiei.

Grupul a redus plata dividendelor anuale cu 40 yeni, la 100 yeni, pentru anul fiscal incheiat in martie 2009 si nu a anuntat cat va plati pentru dividendele de anul acetsa.

Fitch coborase anterior ratingul Toyota in noiembrie, actiune similara intreprinsa si de agentiile Moody’s Investors Service si Standard & Poor’s Rating Services.

In luna mai, Toyota a raportat cele mai mari pierderi din istoria sa si a avertizat ca situatia nu se va imbunatati nici in 2009. In anul financiar incheiat in 31 martie, compania a afisat pierderi de 437 miliarde yeni (4,6 miliarde dolari).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#toyota, # america, # producator, # rating , #stiri Toyota