Cele mai fiabile masini de lux A- 2006

Marti, 21 Februarie 2006, ora 14:42
1766 citiri

Masinile de lux, fie sport sau limuzine elegante au si premiantele lor. Daca in episodul anterior am intocmit o lista a rusinii, a venit randul sa spalam onoarea industriei auto, cu nume celebre, care fac cinste cailor putere din herghelie si umplu de bucurie sufletul posesorilor.In anul 2004, un pilot american de curse, David Murry, care alerga pe un legendar Porsche 911 in cursa One Lap America, a fost intrebat de organizatori unde isi va parca trailerul, acel camion plin ochi de piese de schimb si echipamente sofisticate care sa tina o masina in viata pe timpul cursei. Murry a replicat: A"Care trailer!? Asta este un Porsche. Am la mine un manometru de presiune la roti si niste lichid pentru spalat parbrizul. Nu am nevoie de scule si unelteAA"

Poate parea usor exagerat raspunsul pilotului, insa Porsche 911 este chiar o masina fiabila. Nu este singura! Japonezii vin puternic din urma si reusesc si la categoria masinilor de lux sa zdrobeasca orice concurenta.

Lista masinilor fiabile, in ordine alfabetica

Acura RSX coupe

O masina japoneza conceputa pentru SUA. O Honda deghizata, cu un nume mult mai A"nobilA" decat populara Honda renumita in lumea motocicletelor si a motoarelor utilitare (barci cu motor, generatoare, etc.) A obtinut punctaj maxim la toate categoriile analizate de JDPower

Infiniti FX (SUV)

Tot un japonez care vorbeste engleza americana. Nota 10 obtinuta de la respondentii sondajelor Consumer Reports. Frumos de pici pe spate, confortabil, original, puternic, FX reuseste sa fie si bun, la fel ca un personaj de basm

Infiniti M

O berlina de lux, bine facuta, cu o dinamica de exceptie si reprize pe masura. Punctaj maxim in sondajul Consumer Reports, in segmentul berline in trei volume.

Jaguar X-Type berlina si break

Punctaj mare in sondajul JDPower pentru concurentul direct al BMW-ului Seria 3.

Lexus GS

Un cocktail de fiabilitate si calitate, rezultata atat din sondajul JDPower, cat si din Consumer Reports.

Lexus GX (SUV)

De fapt o Toyota 4Runner deghizata, dar asta este un lucru bun: calitate si fiabilitate Made in Japan.

Lexus IS

Nu v-ati plictisit de atatea japoneze? Se para ca americanii nu, motiv pentru care masinile se cumpara ca painea calda

Lexus LS sedan

Tot Lexus in topul celor mai fiabile masini de lux. Cel putin pentru americani aceasta masina ramane simbolul marcii japoneze in SUA, desi s-au vandut in 2005 mai multe SUV-uri decat limuzine de lux.

Lexus LX

Parca am fi in fata unui catalog de modele Lexus. Dar, fie ca vrem sau nu, masinile acestui producator intra toate in topul celor mai fiabile masini de lux in 2006.

Lexus RX

Nu numai ca a obtinut punctaj mare de la Consumer Reports si JDPower, dar porpune si o varianta de motorizare hibrida benzina/electric.

Lexus SC

Cu un pret de baza de 66.000 de dolari in SUA, aceasta decapotabila impresioneaza prin design-ul deosebit si, evident, fiabilitate.

Lincoln TownCar

Masina preferata de soferii americani de firma si de cei care merg in ele, pentru ca se pot baza pe aceste masini. Nu te lasa la greu si sunt cunoscute pentru fiabilitate.

Porsche 911 convertible/coupe

Porsche este o masina foarte fiabila, pentru ca a invatat ceva foarte valoros de la japonezi: kaizen sau mentalitatea de a imbunatati mereu totul. Este de departe cel mai cunoscut si in aclesi timp fiabil model de Porsche.

Toyota LandCruiser (SUV)

O verisune mai ieftina de Lexus LX sau e de fapt invers? LX este o varianta mai scumpa de LandCruiser

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI