Bani si masini pentru cine isi da demisia de la marii producatori

Marti, 03 Februarie 2009, ora 14:46
1455 citiri
Bani si masini pentru cine isi da demisia de la marii producatori

Chrysler LLC si General Motors Corp, ce supravietuiesc cu ajutorul a 25 de milliarde de dolari de la guvernul american, ar putea conduce vanzarile auto de pe piata americana spre a patra luna cu o cadre de 30 de procente, la un ritm nemaiintalnit de la recesiunea de la inceputul anilor 80.

Vanzarile au scazut cu 49 procente pentru Chrysler in ianuarie, fata de anul anterior, 39% pentru GM, si 33 procente pentru Ford Motor Co, pe baza estimarilor facute de opt analisti, intervievati de Bloomberg.

Toyota Motor Corp ar putea raporta o cadere cu 30 % iar Honda Motor Co cu 26 procente, in vreme ce Nissan Motor Corp se apropie de o scadere cu 33%.

Caderea ar marca a 14 luna de scadere a vanzarilor, pe fondul unei increderi tot mai mici a consumatorilor si o scadere de peste 250.000 a locurilor de munca. In octombrie anul trecut s-a inregistrat cel mai slab sezon din februarie 1983 si pana acum.

Analistii cred ca pana nu se aseaza piata imobiliara si cea a muncii nu exista nicio o sansa de a se modifica tendinta din sectorul auto.

De altfel, General Motors Corp si Chrysler au inceput sa ofere bonusuri pentru cine isi da demisia, printre care voucere pentru masini sau bani, in incercarea de a reduce forta de lucru.

Astfel, GM ofera muncitorilor sai 20.000 de dolari cash si un voucer de 25.000 de dolari pentru a cumpara o masina, pentru a iesi la pensie sau a parasi companie, a declarat un lider sindical, citat de Reuters.

De cealalta parte, Chrysler ofera celor ce pot iesti la pensie 50 de mii de dolari cash si voucer de 25.000 de dolari pentru un nou Chrysler daca pleaca din companie.

Intre timp, companiile asteapta detaliile pentru un program de "buyout".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#chrysler, #ford, #general, #honda, #motors, #toyota , #stiri Toyota