Al doilea seism din Japonia inchide fabricile Sony si Canon

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 00:30
1811 citiri
Al doilea seism din Japonia inchide fabricile Sony si Canon

Sony si Canon se numara printre companiile japoneze care au inchis fabrici in urma cutremurului de 7,1 grade produs joi, cea mai puternica replica a seismului din 11 martie, transmite Mediafax.

Grupul Sony, cel mai mare exportator de produse electronice de consum din Japonia, a anuntat ca a suspendat activitatile la doua fabrici din prefectura Miyagi, din cauza penelor de curent provocate de cutremur.


Canon, Nikon, Fujitsu, Tokyo Electron, NTT DoCoMo au raportat la randul lor intreruperea operatiunilor la unele unitati.

Noua replica a cutremurului din martie intarzie reluarea activitatilor companiilor, de la Sony la Honda Motor.

Guvernul a anuntat ca daunele provocate de dezastrul initial s-ar putea ridica la 25.000 de miliarde de yeni (293 miliarde de dolari), respectiv 0,5% din PIB.

"Toata lumea spera sa reia productia, iar aceasta replica a provocat noi intreruperi ale activitatilor", a declarat Steven Zhang, analist in domeniul tehnologiei la compania DBS Vickers Securities din Hong Kong.

Tohoku Electric Power, cel mai mare furnizor de energie in regiunile devastate de cutremurul din martie, a anuntat ca cinci unitati de la cinci centrale energetice au fost inchise dupa replica de joi.

Toyota Motor a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa reia productia la toate fabricile din Japonia, in perioada 18-27 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cutremurul din japonia, #sony, #toyota, #fabrici , #stiri Toyota