Toyota vrea sa-si majoreze vanzarile cu 50% pe pietele emergente

Vineri, 25 Mai 2012, ora 17:29
1207 citiri
Toyota vrea sa-si majoreze vanzarile cu 50% pe pietele emergente

Toyota are ca obiectiv majorarea vanzarilor cu 50% pe pietele emergente pana in 2015 si va lansa opt modele compact in urmatorii ani, a anuntat vineri Yukitoshi Funo, vicepresedintele celui mai mare producator auto din Japonia.

Compania nu va concura insa cu modelele foarte ieftine ieftine care se gasesc din abundenta in tarile in curs de dezvoltare, a explicat oficialul Toyota. Acesta a afirmat ca Asia este "a doua patrie" pentru Toyota si aici va fi dezvoltata divizia de cercetare-dezvoltare a companiei si productia de componente auto.

Grupul nipon a vandut anual peste trei milioane de vehicule pe pietele emergente, reprezentand 45% din vanzarile globale de peste 7,1 milioane de vehicule.

Toyota se confrunta cu o concurenta puternica din partea General Motors, Volkswagen si Hyundai Motor, precum si din partea rivalului nipon Nissan Motor, aliat cu Renault SA din Franta. Toate aceste companii au ca obiectiv extinderea pe pietele emergente, in special in China, Indonezia, Brazilia si India.

Si Renault, proprietarul Dacia, spera sa-si creasca de 20 de ori vanzarile pe piata din India, a declarat luna trecuta directorul general pentru India al Renault, Marc Nassif.

In anul 2010 Renault a abandonat proiectul de a intra pe piata din India printr-un joint venture cu firma indiana Mahindra and Mahindra care sa fabrice modelul Logan, optand in schimb sa mearga singur printr-o abordare de sus in jus, lansand produse pe segmentul premium.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Toyota vanzari piete emergente, #toyota vanzari, #Toyota plan vanzari , #Investitii