Toyota va returna investitorilor 3,5 miliarde de dolari

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 16:14
1358 citiri
Toyota va returna investitorilor 3,5 miliarde de dolari

Toyota, cel mai mare producator de automobile la nivel mondial, va rascumpara actiuni pentru prima data in ultimii cinci ani, returnand investitorilor 3,5 miliarde de dolari din rezervele acumulate odata cu cresterea profitului.

Compania japoneza va rascumpara 1,9% din actiuni pentru 360 miliarde yeni (3,5 miliarde de dolari), iar jumatate din titlurile preluate vor fi anulate pana la finele lunii iunie, potrivit unui comunicat al Toyota, preluat de Bloomberg.

Toyota nu a mai rascumparat actiuni din februarie 2009. In urmatorii cinci ani, compania a depasit mai multe perioade tensionate, incepand de la criza economica, urmata de daunele de imagine suferite odata cu o serie de campanii uriase de rechemare a automobilelor in service pentru diverse defectiuni si de cutremurul devastator care a lovit Japonia in 2011, urmat de un val tsunami, catastrofe care au blocat lantul de productie al industriei auto nipone timp de cateva luni.

Ultimii doi ani au adus insa o revenire puternica pentru Toyota, datorata in buna masura programului economic adoptat la finele anului 2012 de premierul Shinzo Abe si sustinut de banca centrala japoneza. Deprecierea masiva a yenului a ajutat exportatorii japonezi sa castige competitivtate pe piata globala si sa-si majoreze semnificativ profiturile.

Toyota estimeaza pentru anul fiscal care se va incheia luni, 31 martie, un profit record de 1.900 miliarde yeni.

Compania a anuntat anterior ca vrea sa distribuie dividende echivalente cu 30% din profitul net si ca nu va construi noi fabrici pana in anul 2015, concentrandu-se in schimb pe eficientizarea operatiunilor existente.

Toyota a raportat la sfarsitul anului trecut rezerve de 3.570 miliarde yeni (aproape 35 miliarde de dolari), in urcare cu 28% fata de finele lui 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#compania japoneza Toyota, #actiuni Toyota, #investitori Toyota, #producator automobile mondial , #Investitii