Companiile japoneze Nissan, Toyota si Suzuki au probleme pe piata chineza

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 08:03
2498 citiri
Companiile japoneze Nissan, Toyota si Suzuki au probleme pe piata chineza
Sursa: Inautonews

Nissan si Toyota si Suzuki, printre cei mai mari investitori japonezi din China, au anuntat ca isi vor reduce productia de automobile, respectiv de motociclete din aceasta tara, pe fondul unei scaderi a cererii.

Cele doua companii si-au inchis deja fabricile de miercuri, cu trei zile mai devreme fata de sarbatorile nationale legale chineze din perioada 1-7 octombrie, relateaza BBC.

Scaderea cererii si decizia celor doua companii vine in contextul tensiunilor dintre Japonia si China pe tema insulelor din Marea Chinei.

Conflictul a inceput la jumatatea lui septembrie, cand guvernul Japoniei a anuntat ca vrea sa cumpere un arhipelag detinut de o familie privata japoneza in Marea Chinei. Aceasta decizie a iscat un val de proteste in China, soldate cu vandalizarea magazinelor japoneze, inchiderea fabricilor detinute de producatorii japonezi si, in general, un boicot al produselor japoneze de catre chinezii revoltati.

Conflictul sino-japonez poate cauza scaderi economice cu repercusiuni globale

Chiar si dupa 7 octombrie, este posibil ca fabricile Toyota sa functioneze intr-un singur schimb in loc de doua, o tactica deja adoptata de Suzuki, conform Reuters.

Aceste probleme pun in pericol tinta de vanzari a acestor companii, care doreau sa se extinda pe piata chineza.

Producatorii japonezi au pierdut 250 mil. de dolari, pe fondul protestelor din China

Pe acest fond, actiunile producatorilor de automobile japonezi au scazut semnificativ la bursa din Tokyo: cu 3,2% in cazul Nissan si 2,7% in cazul Toyota, ajungand la aproape 5% in cazul Honda, cel de-al treilea producator ca marime.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#productie automobile China, #productie automobile japoneze, #scadere vanzari masini japoneze, #vanzari toyota, #vanzari Nissan , #Investitii